Värde för investeringar

Vid normala belysningsförhållanden och med våra lysdioder uppskattas livslängden till över 75.000 timmar.
Med en garanti på 7 år kan betydande besparingar uppnås under våra armaturers livstid.

KUNSKAP

Meltrons personal har över 25 års internationell  erfarenhet inom tvärvetenskaplig teknik och industriell Forskning och Utveckling

MILJÖ

Betydande minskningar av koldioxidutsläpp kan uppnås genom att byta till Meltrons LED-armaturer.

HÅLLBARHET

Meltrons LED-belysning innehåller inte  giftiga material och avger ingen ultraviolett (UV) eller infraröd (IR) strålning

MTG-Meltron OY grundades på 1980-talet och har kontinuerligt varit involverat i utvecklingen av belysningsprodukter av överlägsen kvalitet med den mest avancerade optiken och materialval.

Meltronteamets mångsidiga tvärvetenskapliga expertis inom teknikområden som diffraktiv linsoptik (DO)  på nano-nivå, termodynamik integrerad med ledande material, industriell FoU och produktionsprocesser samt elektroteknik utgör grunden till vår styrka inom LED-bransch. Dessa tillgångar, i kombination med tvärvetenskapligt tänkande, och en exceptionell förmåga att förnya sig, har lett till en framgångsrik utveckling och lansering av alla Meltrons Ljusprodukter.

Sedan starten har Meltron undersökt och utvecklat sina komponenter och patenterade optik för att möta kundernas specifika belysningskrav, med energibesparingar, kvalitet, lång livslängd och säkerhet i åtanke. Våra unika modulära belysningssystem har utvecklats som ett resultat av vår stora erfarenhet av belysningsdesign och tillverkning, tillsammans med vår specialiserade expertis inom LED-belysningsteknik.

Vi använder bara komponenter av högsta kvalitet från de ledande globala leverantörerna. Detta gör att vi kan erbjuda våra kunder utmärkta produktfunktioner och högsta kvalitet.

Till skillnad från fluorescerande belysning och HF-teknik med hög intensitet, innehåller Meltrons LED-armaturer inga giftiga material (t.ex kviksilver) och de avger inga ultravioletta (UV) strålar eller infraröd (IR) strålning. Till skillnad från kompakta lysrör kräver inte Meltrons LED-armaturer ett säkerhetsdatablad (MSDS), och eftersom de är helt återvinningsbara behöver de inte kasseras som farligt avfall. Dessutom är de fria från harmoniskt brus och elektromagnetisk störning (EMS).


Grön miljöteknik
Ett av Meltrons huvudmål är att hjälpa sina kunder att minska både energi- och miljökostnader liksom föroreningar och samtidigt få ett överlägset ljus . Betydande besparingar och minskning av koldioxidutsläpp kan uppnås genom att byta till Meltrons LED-armaturer.

Mer infromation

Inga underhålls bekymmer
Alla Meltrons LED-armaturer är underhållsfria. Detta innebär att ditt underhållsteam inte längre behöver slösa bort värdefull tid och kostnad på lamp-, glimtändare-, kondensator- - eller ballastbyte, vilket betyder att deras tid och expertis kan utnyttjas för andra ändamål.


Mer än bara "på eller av"
Det är inte bara en fråga om av eller på när du belyser ett område effektivt. Det är viktigt att kunna styra ljusintensitetn också. Meltron erbjuder Dali-, KNX- och PWM-kontrollerade versioner av sina armaturer, vilket säkerställer att belysning endast tänds när det behövs, och på de lux nivåer som krävs, liksom alternativet för Meltrons rörelsedetekteringssystem "Eye". Detta resulterar i ännu mer energibesparing.

Byggd för att hålla
Vi använder bara komponenter och material av högsta kvalitet för att garantera produktkvalitet. Detta innebär att våra produkter har en livslängd flera gånger längre än vanliga lysrör. Dessutom är alla våra armaturer mycket motståndskraftiga mot stötar och är okänsliga för vibrationer.

Meltron-armaturer är extremt toleranta mot temperaturvariationer och flera av dem kan fungera effektivt från -40 °C till + 60 °C. Detta betyder att varma somrar eller kalla vintrar inte har någon effekt på effektiviteten hos våra armaturer. 

Optik och termodynamik
Meltrons expertis inom området optik och termodynamik säkerställer att ljuset riktas dit det behövs och inte slösas bort på ytor som inte skall belysas . Optimal kylning maximerar dessutom livslängden och gör det möjligt att använda de mest kraftfulla och effektiva lysdioderna. Detta bidrar också till att minska driftskostnaderna för luftkonditioneringssystem, eftersom den producerade värmen jämfört med konventionell belysning reduceras avsevärt.

Modulär design
Inom Meltrons unika modul-design erbjuder vi olika storlekar, ytbehandling, färgtemperaturer och ljusintensitet för kommersiella och industriella tillämpningar. Det finns också ett val av monteringsalternativ, inklusive fäste eller spårmontering.

Se vårt sortiment eller kontakta oss

Vi skapar och utvecklar morgondagens hållbara LED-belysning
välkommen att kontakta oss för specifik rådgivning för ert projekt!

Följ oss på sociala medier

Bli en medlem för nyhetsbrev

Nyheter och rabatterade priser till dig.